sâmbătă, 18 august 2012

Norul de dincolo

Asculta partizanii!  Ii stii acolo. Nu! Nu este doar educatia ta militara de vanator.
  I-ti zici ca nu este posibil, ca razboiul s-a sfarsit de mult iar muntii astia nu au cunoscut niciodata opincile haiducilor. Iti zici ca este imposibil...iarna nu coboara niciodata de pe munte iar partizanii nu pot exista la infinit acolo sus.  
 Apoi le gasesti vatra si casuta din copac. Partizanii lor nu coboara niciodata pentru ca s-au nascut acolo. Te asteapta. Te pandesc cu pustile lor demodate chiar dincolo de buza norului de pe creasta.
  Nu te vor omora, tanarul meu ofiter. In razboiul asta, armatele  elibereaza  sufletele de dictatura corpului si invinetesc idei cu bocancii abstracti." De ce sculptezi femei din  nisip? Nu sti sa desenezi linii ?"
 Nu! Ei te vor incatusa tinere ofiter. Te vor lega de stejarul ratiunii si te vor bate pana ce-ti vei recunoaste pasiunule carnii iar apoi te vor saruta ca pe fratele ce le esti.
    Si tu te vei naste acolo.
  Armata te va considera dezertor, prea tanarul meu ofiter. Te vor  vana fara mila. Ca pe un om ce recunoaste in disciplinele carnii moartea formelor fara fond. Prins de vei fi, te vor aduce in fata plutonului de indoctrinare si...o rafala de post-orice-ism. 
  "Sa urci oile pe pasiunea de sus!" A zis papu apoi a plecat inainte. Acum papu canta din cimpoi dincolo de creasta si face Ierusalimul ceresc sa se cutremure. Daca vi si tu, o sa cantati amundoi iar Ierusalimul ceresc va pica dintre nori si va stalcii sub greutatea stradutelor sale ideea asta penibila de post-oras.
  Partizanii vor fi invins prea tanarul meu ofiter....iar tu nici nu vrei sa ii crezi acolo.

Niciun comentariu: